Raštinė:

+370 41 435716 santarvesvm@gmail.com

Adresas:

Vytauto g. 113, Šiauliai LT-77161

Darbo laikas darbo dienomis:

08.00–19.00 val.

+370 41 435716

santarvesvm@gmail.com

Vytauto g. 113,

LT-77161 Šiauliai

I-V 08:00 - 19:00

VI-VII Nedirbame

Tarptautinio švietimo mainų fondo ERASMUS+ projekto „Wedding Traditions, Cultural Awareness“ dalyvių patirtis Turkijoje

Šiaulių „Santarvės“ gimnazijos komanda 2022 m. lapkričio 5–11 dienomis dalyvavo tarptautinio švietimo mainų fondo Erasmus+ projekto „Wedding Traditions, Cultural Awareness“ susitikime Turkijoje,  Tirebolu Anadolu Lisesi mokykloje.

Projekto partneriai – Ispanijos, Rumunijos, Slovakijos bei Lietuvos atstovai. Pagrindinis projekto tikslas – plėsti mokinių ir mokytojų žinias ir suvokimą apie vestuvių tradicijas pasaulyje, kultūrinį sąmoningumą, turtinti mokinių anglų kalbos žinias.

Viešnagė visą savaitę buvo aktyvi ir kupina įspūdžių. Pirmąją susitikimo dieną projekto dalyvius, pristatydami tradicinius šokius ir dainas, pasitiko Tirebolu Anadolu Lisesi mokiniai ir mokytojai. Vėliau susitikome su  Erasmus+ projekto generaliniu inspektoriumi ir Tirebolu miesto meru.

Kitos veiklos buvo tokios: pažinome miestą ir jo kultūrą, virėme tradicinę turkišką kavą, aplankėme muziejų Giresun mieste. Turėjome galimybę paragauti tradicinių patiekalų, kuriuos pagamino mokyklos bendruomenė. Mokiniai, dirbdami grupėse, atliko įvairias užduotis: rašė kvietimus į vestuves, supažindino su savo šalies tradicijomis, atliko vestuvines dainas ir šokius. Vėliau kiekviena projekte dalyvaujanti šalis pristatė parengtas skaidres apie savo šalies vestuvines dainas. Projektą vainikavo turkų mokinių surengtas tradicinių vestuvinių rūbų, šokių ir henna vakarėlio pasirodymas.

Anglų k. mokytoja Kristina Mituzienė

Comments are closed.