Raštinė:

+370 41 435716 santarvesvm@gmail.com

Adresas:

Vytauto g. 113, Šiauliai LT-77161

Darbo laikas darbo dienomis:

08.00–19.00 val.

+370 41 435716

santarvesvm@gmail.com

Vytauto g. 113,

LT-77161 Šiauliai

I-V 08:00 - 19:00

VI-VII Nedirbame

Technologijų stovyklos dalyvės – gimnazijos moksleivės

Balandžio mėnesio 28-ąją minima tarptautinė diena „Mergaitės ir technologijos“. Ta proga VIPT asociacija pakvietė paaugles į vienos dienostechnologijų stovyklą Šiaulių Povilo Višinskio bibliotekoje. Stovykla organizuota įgyvendinant tarptautinį projektą „Merginos skaitmeniniame pasaulyje: išmaniai ir kūrybingai“ (SparkDigiGirls), kuris finansuojamas „Erasmus+“ strateginės partnerystės jaunimo srityje programos lėšomis.

Projektu siekiama paskatinti mergaites tyrinėti skaitmenines technologijas bei pasiūlyti idėjas, kaip naujai ir kūrybiškai pažvelgti į technologijų sritį, kurioje vis dar dominuoja vyrai. Pasak VIPT asociacijos direktorės Lauros Grinevičiūtės, tokia praktinė patirtis galėtų padidinti mergaičių susidomėjimą IT sritimi dar mokykloje.

Stovykloje dalyvavo „Santarvės“ gimnazijos 7–9 klasių merginos Karyna Klymenko, Daria Potomkina, Mariia Striemoukhova, Deimantė Calkauskaitė, Ieva Juozapaitytė, Aleksandra Gerasimova, Kamelija Stočkutė, Anastasiia Nikitina, Sofiia Burmenko ir Marta Akimova.

Stovyklos metu paauglės išbandė naujai sukurtą programavimo veiklą, taikant „Scratch“ programą. Jos kūrė žaidimą, kuris leidžia virtualiai susimodeliuoti norimą drabužį. Pasitelkus vaizduotę ir panaudojus programavimo priemones buvo sukurta labai originalių darbų.

Sustiprėję skaitmeninio raštingumo įgūdžiai ne tik paįvairina kasdienybę, bet ir atveria naujas savirealizacijos galimybes. 

IT mokytoja I. Kušleikienė

Comments are closed.