Raštinė:

+370 41 435716 santarvesvm@gmail.com

Adresas:

Vytauto g. 113, Šiauliai LT-77161

Darbo laikas darbo dienomis:

08.00–19.00 val.

+370 41 435716

santarvesvm@gmail.com

Vytauto g. 113,

LT-77161 Šiauliai

I-V 08:00 - 19:00

VI-VII Nedirbame

Baigiamasis gamtamokslinio projekto ,,Aš atrandu gamtą mieste“  renginys

       ,,Santarvės“ gimnazijos 5-os klasės mokiniai aktyviai dalyvavo gamtamokslinio projekto STEAM veiklose.

         Baigiamajame renginyje fizikos ir informacinių technologijų mokytoja, projekto vadovė Irina Kušleikienė papasakojo mokiniams apie vabzdžius, kurie gamtoje praktiškai nematomi. Tai labai įdomūs vabzdžiai ,  jie užauga tik iki pusės centimetro didžio, slepiasi ant ąžuolo lapo  ir yra vadinami galais.  Įdomu tai, kad  iš šių vabzdžių galima pasigaminti „galo rašalą“.

            Rusų kalbos mokytojos Stasė Grušienė ir Liuda Bakanauskienė išdalino mokiniams plunksnas ir plunksnakočius, indelius su galo rašalu. Ant savo pagaminto atviruko iš popieriaus mokiniai rašė  palinkėjimus ir pasižadėjimus gamtai rusų kalba, prisimindami senovės laikus, kai žmonės naudojo plunksną, kaip rašymo priemonę  Tokiu būdu buvo išbandytas  galo rašalo ryškumas ir rašymas plunksnakočiu.

        STEAM veikloje buvo panaudotos visos natūralios gamtos medžiagos, rastos prie tvenkinio paukščių plunksnos, „galo rašalas“.

       Rašymas  plunksna  paliko gilų įspūdį mokiniams. Jie buvo laimingi, nes veikla neįprasta, įdomi.   Penktokai apibendrino gamtamokslinio  projekto ,, Aš atrandu gamtą mieste“  veiklas, surengė  baigiamojo renginio STEAM veiklos darbų parodą bibliotekoje..

     Nuspręsta ir ateityje vykdyti įvairius projektus ir organizuoti STEAM  veiklas už mokyklos ribų.

Rusų kalbos mokytoja L. Bakanauskienė

Comments are closed.