Raštinė:

+370 41 435716 santarvesvm@gmail.com

Adresas:

Vytauto g. 113, Šiauliai LT-77161

Darbo laikas darbo dienomis:

08.00–19.00 val.

+370 41 435716

santarvesvm@gmail.com

Vytauto g. 113,

LT-77161 Šiauliai

I-V 08:00 - 19:00

VI-VII Nedirbame

STEAM Didždvaryje

Rugsėjo 11, 13, 14 dienomis vyko STEAM JUNIOR projektas antrokams Šiaulių Didždvario gimnazijoje.

Rugsėjo 11 dieną mokiniai dalyvavo užsiėmime „Spindinti moneta“ chemijos klasėje. Ten buvo atliekami bandymai su vieno euro cento monetomis: jos buvo valomos su soda, actu ir po to nuplaunamos vandeniu. Antrokai pamatė, kiek yra nešvarumų ant monetų ir kaip jas galima nuvalyti su buityje esančiomis priemonėmis. Po to su duotomis pipetėmis mažais lašeliais lašino ant monetų ir skaičiavo kiek lašelių telpa ant jų.

Rugsėjo 13 dieną antrokai dalyvavo užsiėmime „Pažink gamtą iš arti“ biologijos klasėje. Ten mokiniai naudodamiesi mikroskopu pažvelgė į mus supančią gamtą iš arti, kur plika akimi jos nepamatysi. Jie pamatė kaip iš arti atrodo vandenyje esantis mikroorganizmas hidra, musės galva su burna ir jos koja. Tą pačią dieną antrokai dalyvavo dar viename užsiėmime „Veidrodinis atspindys“ fizikos klasėje. Ten buvo išdalinti veidrodžiai ir kubeliai su įvairiomis figūromis. Mokiniai žiūrėdami į mokytojos pateiktas skaidres su figūromis dėliojo kubelius, taip kad atkartotų jas taip, kaip jos turi būti išsidėsčiusios.

Rugsėjo 14 dieną vyko užsiėmimas „Pažink gamtą iš arti” biologijos klasėje. Ten mokiniai iš arčiau pamatė, kaip atrodo žmogaus kaulo ląstelė, bitės sparnas ir svogūno epidermis.

Antrokai noriai dalyvavo šiuose užsiėmimuose, dalijosi įspūdžiais, įgijo naujų žinių, bei puikiai praleido laiką.

Проект STEAM JUNIOR для  второго гимназического класса  в гимназии  Дидждварё

11 сентября ученики приняли участие в занятии „сияющая монета“ в классе химии. Там проводились испытания монет в один евроцент: их чистили содой, уксусом, а затем промывали водой. Ученики увидели, сколько грязи на монетах и как их можно очистить бытовыми средствами. После этого с помощью пипеток капали на монеты небольшими каплями и подсчитывали, сколько капель поместится на них.

13 сентября на уроке биологии приняли участие в занятии „Познай природу вблизи“. Там студенты использовали микроскоп, чтобы посмотреть на окружающую нас природу вблизи,  и увидеть то, что вы  не увидите невооруженным глазом. А увидели…, как вблизи выглядят микроорганизмы, голова мухи с ртом и ногой. В тот же день гимназисты приняли участие в еще одном занятии „зеркальное отражение“ в классе физики.

Comments are closed.