„Sveikatiados iššūkis – pieno gūsis!“

Sveikatiada logo PNGŠtai jau penktasis šių mokslo metų ir ketvirtasis  „Sveikatiados maisto detektyvų“ iššūkis. Tai  „Sveikatiados iššūkis – pieno tūsas!“, valio!

Kaip ir kasmet labai aktyviai kviečiu Jus priimti šį pieno iššūkį – gaminti pačius įvairiausius ir sveikiausius pieno kokteilius, taip pat vaisiais ir uogomis gardinti varškę, baltą sūrį ar kitus pieno produktus.

Nepamirškite, kad vaikams, paaugliams bei suaugusiesiems rekomenduojama vartoti 2 stiklines pieno, kefyro ar pasukų arba iki 100 g varškės per dieną. Taip pat, kad piene ir pieno produktuose priskaičiuojama apie 200 naudingų medžiagų.

Kalcis – padeda susiformuoti tvirtiems kaulams ir dantims, padeda kraujo krešėjimui, širdies ritmo reguliavimui.

Fosforas – stiprina kaulus, formuoja raumenų audinį.

Kalis – padeda reguliuoti skysčių pusiausvyrą ir kraujo spaudimą.

Vitaminas A – padeda išlaikyti gerą regėjimą ir sveiką odą, stiprina imuninę sistemą.

Įtraukite į iššūkio veiklas, kiek įmanoma daugiau savo ugdymo įstaigos vaikų bei jų tėvelių! Žinau, kad karantino metu tai bus kur kas sunkiau, bet pabandykite. Parenkite tai kaip užduotį – namų darbą. Tegul tėveliai su vaikais gamina pieno kokteilius bei kitus pieno produktus, tegul visi aktyviai įsitraukia į iššūkį!

Štai iššūkio filmukas. Susipažinkite su juo paspaudę ant nuorodos: https://youtu.be/RVFg5zrub0k