Pi pyragėlių cheminė analizė ir degustacija

IMG_3577Kovo 14 d. mūsų mokykla šventė pasaulinę Pi dieną. Kartu su kitais renginiais, skirtais šiai dienai pažymėti, suorganizuota „Pi pyragėlių cheminė analizė ir degustacija“. Joje dalyvavo II (10)– IV (12) klasių moksleiviai.

Renginį pradėjo 11-osios klasės mokinė Viktorija Dambrauskaitė, supažindinusi su skaičiaus Pi šventimo tradicijomis, tarp kurių įtraukiamas ir Pi pyragėlių kepimas.  12-osios klasės mokinys Anton Michniov papasakojo apie kepinių tešlos cheminę sudėtį ir apie procesus, dėl kurių iš šių maisto produktų gauname energiją. 10 klasės mokinys Eduard Laričev paaiškino, kodėl pyragai būna tokie purūs ir lengvi. Purumą suteikia angliarūgštės dujos, kurios išsiskiria ruošiant – maišant, minkant tešlą. Jis taip pademonstravo, kaip galima gauti ir nustatyti anglies dioksidą laboratorijoje. Antroje renginio dalyje 10, 11 ir 12 klasių moksleiviai kartu su klasių auklėtojais ir kitais mokytojais draugiškai degustavo įvairius skanius kepinius, kuriuos patys iškepė ir atsinešė į skaičiaus Pi šventę.

Toks pažintinis ir skanus renginys visiems dalyviams patiko. Ačiū mokiniams ir mokytojams už aktyvumą ir kūrybiškumą.

Chemijos mokytoja Irina Šeleng